Blogbericht

Elektrische Maxus als koelwagen

1. Het is goedkoper

De Maxus eDeliver 3 benut zijn grote accu om de Thermo King koelunit van energie te voorzien. Dat is goedkoper dan stroom te pakken van een door de verbrandingsmotor aangedreven dynamo. Dat kost immers extra diesel of benzine.

Maxus Koelwagen Laadruimte

2. Minder onderhoud

Een elektrisch aangedreven koelwagen heeft minder onderhoud nodig. Omdat er minder bewegende delen zijn in de aandrijving en omdat olie verversen en filters wisselen niet nodig is. Een koelunit belast een verbrandingsmotor en dynamo bovendien extra, waardoor onderhoudskosten kunnen stijgen. Dat speelt niet als de stroom voor de koelunit van de accu komt in de Maxus eDeliver 3.

Maxus Koelunit

3. Het is schoner

Heel simpel: de elektromotor stoot niets uit. Geen CO2, geen NOx en geen fijn stof. Bij een koelwagen telt dat dubbel. Het is niet nodig om de verbrandingsmotor te laten draaien. Als de Maxus eDeliver stilstaat blijft de stroomvoorziening gehandhaafd dankzij de grote accu aan boord.

Maxus Koelwagen Sidedoor

4. Het is stiller

Ook hier: omdat er geen dieselmotor of generator hoeft te draaien om de laadruimte te blijven koelen is de geluidsbelasting voor de omgeving nagenoeg nihil. De geluidsproductie van de Thermo King koelunit is verwaarloosbaar.

5. 24/7 aan de stekker

Bovendien kan die 24/7 doorgaan als de Maxus eDeliver 3 aan een laadpunt staat. De koelwagen is zo ook voor te koelen of kan in de nacht doorgaan met koelen terwijl de accu wordt opgeladen aan de stekker.

De specificaties

De Maxus eDeliver 3 koelwagen heeft een laadruimte die inwendig is bekleed met 50-70 mm dikke isolatie. Tussen de wielkasten is een vrij ruimte van 120 cm. De ruimte is toegankelijk via twee achterdeuren en een schuifdeur aan de zijkant. De materialen voldoen aan de HACCP-eisen voor voedselhygiëne.

De Maxus eDeliver 3 koelwagen heeft een elektromotor van 90 kW (122 pk) met een maximaal koppel van 250 Nm. De nieuwste generatie Ternary lithium-ion batterij is er in twee capaciteiten 35 of 53 kWh. De maximale actieradius bedraagt 342 km in stadsverkeer en 243 km gecombineerd, beide waarden volgens WLTP testcyclus. Meer weten over de Maxus eDeliver 3testrit boeken of een offerte?