EV80 Minibus

Overzicht

De 100% elektrische minibus.
Ook geschikt voor rolstoelvervoer.

De Maxus EV80 Minibus koppelt milieuvriendelijkheid aan gebruiksgemak. Met zijn elektrische motor stoot de EV80 Minibus welgeteld 0 gram CO2 uit. Zero uitstoot: zo spaar je het milieu.

De inrichting van de EV80 Minibus kies je zelf. Vooraan biedt de EV80 Minibus drie zitplaatsen. Achteraan heb je, naar keuze, twee rijen met drie stoelen of drie rijen met twee stoelen. In beide configuraties beschik je over negen zitplaatsen.

Standaard wordt de EV80 minibus als rolstoelvriendelijk vervoersmiddel ook voorzien van een oprijplank en 1 set vergrendelingsriemen  om 1 rolstoel te vergrendelen.

EV80 minibus
Bestand
Icon electric

100%
elektrisch

Bestand
Icon uitstoot

0%
uitstoot

Design

Eigentijds en dynamisch.

Met de Maxus EV80 Minibus kom je uitstekend voor de dag. Niet alleen met vooruitstrevende technologie, maar ook met een eigentijds design.

De elegante belijning op de flanken en deuren, die naadloos overgaat in de herkenbare neus, geeft de EV80 Minibus een dynamische look.

De frisse verschijning van de EV80 Minibus vormt tegelijkertijd het ideale uithangbord voor je logo, je contactgegevens en andere vormen van personalisering.

Kies je koetswerkkleur:
  • Warm White
Warm White

Functionaliteit

Wendbaar ruimtewonder.

Modulaire zitplaatsen

De EV80 Minibus biedt je vooraan drie zitplaatsen naast elkaar. Achteraan beschik je over zes extra zitplaatsen: ofwel twee rijen met drie stoelen, ofwel drie rijen met twee stoelen. De plaatsing van de stoelen is moduleerbaar, voor maximale flexibiliteit. Tijdelijk veel laadruimte nodig? Verwijder een aantal stoelen naar keuze en maak gebruik van de maximale flexibiliteit van de EV80 minibus.

Welkom in de stad

In de stad is de EV80 Minibus helemaal in zijn element. Juist daar is een minibus met nul emissie uitstoot erg welkom. De kleine draaicirkel zorgt voor een grote wendbaarheid. De grote schuifdeur en de moduleerbare stoelen maken in- en uitstappen extra makkelijk.

Speciaal voor rolstoelvervoer

Dankzij de moduleerbaarheid van de EV80 Minibus biedt deze ruimte voor maximaal vier rolstoelen.  Ook een combinatie van standaard stoelen en vergrendelde rolstoelen is mogelijk. Een oprijramp wordt standaard meegeleverd. Optioneel is ook een hydraulische rolstoellift beschikbaar.

Trapmann

Maxus EV80 Minibus rolstoellift

Interieur

Vooruitstrevende cockpit.

Maxus EV80 bestelwagen met modern interieur

De EV80 Minibus laat zien hoe aantrekkelijk een functioneel interieur kan zijn. Kenmerkend is het centrale instrumentenpaneel, dat heel overzichtelijk is en veel functies combineert.

Naast de klassieke info, weergegeven door meters of icoontjes, bevat het instrumentenpaneel ook een boordcomputer, een verbruiksmeter  en een batterijindicator. Als je afremt, zie je op het instrumentenpaneel dat de batterij wordt opgeladen.

De standaard aanwezige negen zitplaatsen bieden alle steun en comfort, ook voor langere ritten. De sterke bekleding van de zetels en de stevige vloerbekleding zorgen voor een onderhoudsvrij interieur.
 

Technologie

De toekomst begint vandaag.

Sterke motor

De EV80 Minibus is uitgerust met een krachtige elektrische motor met een vermogen van 92 kW en een koppel van maar liefst 320 Nm. Daarmee verwent de EV80 Minibus je met een groot acceleratievermogen en een flinke dosis rijplezier.

 

Bestand
Icon engine

Motor
92 KW (125 PK)
320 NM

Bestand
Icon capacity

Batterij capaciteit
56 kWh
Snelladen: 2,5 uur
Via wallbox: 8,5 uur

Krachtige batterij

Met een capaciteit van 56 kW beschikt de EV80 over de krachtigste batterij in zijn klasse. Daarmee kun je rekenen op een rijbereik van 154 km. Batterijverwarming zorgt ervoor dat de impact van koud weer op het rijbereik beperkt blijft.

Snel en vlot opladen

Met een snellader van 30 kW duurt snelladen slechts 2,5 uur. Thuis opladen met een wallbox en de geïntegreerde lader van 6,6 kW duurt niet langer dan 8,5 uur. Heel praktisch: in beide gevallen kun je dezelfde laadkabel gebruiken.


Eenvoudig opladen.

Dankzij de  nieuwe Lithium Iron Phosphate-batterij kan u de EV80 Minibus vrijwel onbeperkt opladen in DC. Via een 22 kW DC-snellader kan de Maxus EV80 Minibus binnen 2,5 uur volledig opgeladen worden.  Met een standaard  7,2 kW AC wallbox-aansluiting duurt het laden 8,5 uur. De EV80 Minibus is standaard uitgerust met een laadkabel  die compatibel is met een wallbox.

AC opladen (wisselspanning)

Bij langzaam opladen met een wallbox en de geïntegreerde oplader van 7,2 kW, duurt het laden niet langer dan 8,5 uur. Heel praktisch.

DC opladen (gelijkspanning)

Met een snellader van minimaal  22 kW duurt het snelladen slechts 2,5 uur.
 

Recuperatief remmen

Via het recuperatief afremmen wordt de batterij geregenereerd. Zeker in druk stadsverkeer is die functie erg welkom.

Je eigen laadsysteem

Als je over een Maxus EV80 Minibus beschikt, wordt een eigen  laadsysteem interessant. Contacteer uw Maxus-verdeler  voor meer informatie.

Veiligheid

Veiligheid voorop, altijd en overal. 

Perfect voorbereid op  het onvoorziene. 

De kooiconstructie van de Maxus EV80 Minibus is opgebouwd uit versterkt staal, dat de kracht die vrijkomt bij een aanrijding absorbeert en vervorming tegengaat. Dat beschermt niet alleen de inzittenden, maar ook de batterij.

SIPS: bescherming bij  zijdelingse impact

Het side impact protection system (SIPS) beschermt de inzittenden bij zijdelingse aanrijdingen, dankzij verstevigings balken in de deuren. 

Veilig rolstoelvervoer

Rolstoelen worden met speciale gordels verankerd aan de vloer. De optionele hydraulische rolstoellift aan de achterzijde vergemakkelijkt de toegang tot de EV80 Minibus en kan probleemloos tot 400 kg tillen.

Maxus EV80 bestelwagen - veiligheid voorop, altijd en overal

Actieve veiligheidssystemen

Naast passieve veiligheid biedt de EV80 Minibus ook een uitgebreid actief veiligheidspakket. ABS (Anti-lock Braking System) zorgt ervoor dat de wielen niet doorslippen bij remmen op een glad wegdek. BAS (Brake Assist System) verhoogt de remkracht in noodgevallen, zodat je EV80 sneller stilstaat.

Elektronisch stabiliteits- programma – ESP

ESP (Electronic Stability Program) bewaakt en stuurt de stabiliteit van je EV80 Minibus bij uitwijkmaneuvers, moeilijke bochten of een verraderlijk wegdek. EBD (Electronic Brakeforce Distribution) regelt de remkrachtverdeling tussen voor- en achterwielen, voor een optimale stabiliteit in alle remomstandigheden.

Accessoires

Maak je Maxus uniek. 

Elke activiteit brengt zijn eigen noden en wensen met zich mee. Dat geldt ook voor je minibus, al dan niet bestemd voor rolstoelvervoer.

Samen met je Maxus dealer kan je bekijken wat je nodig hebt om je passagiers zo vlot mogelijk te vervoeren. We bouwen alle gewenste accessoires degelijk en veilig in.

Maxus EV80 Minibus accessoires